Proizvodi Mlekare Šabac u EU do kraja godine

Bez autora
May 20 2012

Proizvodi Mlekare Šabac bi do kraja godine trebalo da se nađu i na policama trgovina u Evropskoj Uniji (EU), a u planu je i izvoz u islamske zemlje. U toku je proces dobijanja dozvola i svih neophodnih sertifikata, tako da se do kraja 2012. očekuje početak izvoza na tržište EU. Mlekara Šabac ima sve standarde potrebne za izvoz mlečnih proizvoda u islamske zemlje, rekao je on i iskakao da je planiran plasman robe tog proizvođača i na ta tržišta. Šabačka mlekara svoje proizvode izvozi u zemlje CEFTA (zona slobodne trgovine zemalja jugoistočne Evrope), zatim na tržište Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Azerbejdžana, ali i u SAD. Šabačka mlekara dnevno preradi 250 tona mleka, od čega je 100 tona mleko ekstra kvaliteta, i lider je u proizvodnji feta sira. Ova kompanija poseduje najsavremeniju tehnologiju za preradu mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda, a u planu su i investicije u nove proizvodne linije.

Proizvodi Mlekare Šabac u EU do kraja godineProizvodi Mlekare Šabac bi do kraja godine trebalo da se nađu i na policama trgovina u Evropskoj Uniji (EU), a u planu je i izvoz u islamske zemlje.

Kako je istakao generalni direktor te mlekare Zoran Matić, u toku je proces dobijanja dozvola i svih neophodnih sertifikata, tako da se do kraja 2012. očekuje početak izvoza na tržište EU.

Mlekara Šabac ima sve standarde potrebne za izvoz mlečnih proizvoda u islamske zemlje, rekao je on i iskakao da je planiran plasman robe tog proizvođača i na ta tržišta. Šabačka mlekara svoje proizvode izvozi u zemlje CEFTA (zona slobodne trgovine zemalja jugoistočne Evrope), zatim na tržište Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Azerbejdžana, ali i u SAD.

Šabačka mlekara dnevno preradi 250 tona mleka, od čega je 100 tona mleko ekstra kvaliteta, i lider je u proizvodnji feta sira. Ova kompanija poseduje najsavremeniju tehnologiju za preradu mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda, a u planu su i investicije u nove proizvodne linije. Mlekara Šabac ima oko 500 zaposlenih i prosečna plata u toj kompaniji iznosi 40.000 dinara, dodao je Matić.

Mlekara Šabac je deo koncerna “Farmakom”, ima 4.000 dobavljača i najznačajniji je otkupljivač mleka od najveće farme na Balkanu - Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), a taj proizvođač obezbeđuje evropski kvalitet mleka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik